2.000 slachtrijpe kippen gered uit brandende oplegger in Industrie Noord in Tielt

Redactie KW

Even voor middernacht ontsnapten maandagavond 2.000 slachtrijpe kippen aan de vuur- en verstikkingsdood. Ter hoogte van het Olinger-tankstation Tielt Noord in de Galgenveldstraat vatte het rechterachterwiel van een oplegger vuur. De chauffeur van de transportfirma Interkip uit Zulte kon alle kippen nog in veiligheid brengen. De brandweer van Tielt kon het vuur snel doven.

“De chauffeur had 2.000 slachtrijpe kippen in Maldegem geladen en was op weg naar het slachthuis in Waregem”, zegt Lieven Rijckaert, commandant van de Tieltse brandweer. “In de Galgenveldstraat dook er plots een probleem op aan het rechterachterwiel. De chauffeur stopte ter hoogte van het Olinger-tankstation Tielt Noord en koppelde de oplegger los. Daarna kon hij alle kippen in veiligheid brengen.”

Intussen had de oplegger vuur gevat en werd de brandweer van Tielt opgeroepen, die enkele minuten later ter plaatse kwam. Het vuur was snel geblust. “De aanhangwagen brandde op een vijftigtalmeter van het tankstation, maar verder gevaar is er nooit geweest”, zegt brandweercommandant Lieven Rijckaert. Naast de uitgebrande oplegger liep ook de oprit van het tankstation enige schade op. (LVA-PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier