190 meter nieuw knuppelpad op wandelnetwerk Heuvelland

Redactie KW

In juni 2011 werd het wandelnetwerk Heuvelland al uitgebreid richting Nieuwkerke in West-Vlaanderen en richting Bailleul en Godewaersvelde in Frankrijk.

Het aantal kilometer waardevolle wandeltracés steeg hierdoor van 100 naar 270 kilometer en het aantal knooppunten van 112 naar 170. Nu werden op het wandelnetwerk Heuvelland 190 meter natte tracés voorzien van knuppelpaden.

Antislipstrips

Het bestaande knuppelpad langs het Waldriesstraatje in Nieuwkerke werd verlengd met 115 meter nieuw knuppelpad in hardhout. Antislipstrips zorgen ervoor dat de wandelaar niet uitglijdt bij regenweer. Ter hoogte van het Brandersbos, in het domein van Natuurpunt, werd een knuppelpad van 75 meter in trapvorm aangelegd . Dit knuppelpad, dat een hoogteverschil van ongeveer 5 meter overbrugt, garandeert een veilige wandeling door het Brandersbos . Het materiaal voor het pad is hydrothermisch gemodificeerd hout. Samen met de knuppelpaden reeds aangelegd in 2010, investeerde Westtoer in totaal in 285 meter knuppelpad op het wandelnetwerk Heuvelland, goed voor een bedrag van 45.697 euro. Westtoer hecht het grootste belang aan de kwaliteit en de veiligheid van hun recreatieve paden. Via een systeem van vrijwillige peters en meters worden alle wandel-, fiets-, ruiter- en mountainbikeroutes en -netwerken regelmatig gecontroleerd. Specifiek voor het wandelnetwerk Heuvelland gaan zo’n 64 peters en meters 5 keer per jaar op pad.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier