19-jarige Waldo Van Raemdonck dood teruggevonden in Oostenrijk

Redactie KW

In Oostenrijk is het lichaam terug gevonden van Waldo Van Raemdonck uit Jabbeke. Alles wijst erop dat de 19-jarige student daar voor een trein is gesprongen. Dat gebeurde maandag. De Oostenrijkse autoriteiten hadden een hele dag nodig om de Jabbekenaar te identificeren. Hij had geen identiteitspapieren bij, de speurders konden wel op basis van zijn kledij achterhalen wie hij was, en namen contact op met het Kortrijkse parket.

Het was dinsdagavond precies een week dat Waldo Van Raemdonck vermist was. De onderzoekers vonden later zijn fiets terug langs de weg die leidde naar de vriendin, maar van de 19-jarige student was geen spoor.

Grootscheepse zoekactie

Toen de jongen vorige week woensdagmiddag niet thuis in Jabbeke opdaagde en zijn moeder hem niet op zijn gsm kon bereiken, werden de politie en het parket ingeschakeld. Ook de Cel Vermiste Personen van Alain Remue verleende medewerking aan het grootscheeps onderzoek.

Onmiddellijk werden de grote middelen ingezet en zochten speurders en civiele bescherming in de omgeving van de Kulak naar mogelijke aanwijzingen. Die kwamen er echter niet, zodat de ongerustheid met de minuut groeide.

De piste van zelfdoding werd nooit helemaal uitgesloten, maar het nieuws van de dood van Waldo Van Raemdonck komt toch als een donderslag bij heldere hemel. Heel wat vragen blijven onbeantwoord. Het parket wil of kan niet veel meer kwijt dan werd meegedeeld.

Meegedeeld op ‘bezinningsmoment’

Dinsdagavond zou nog een bezinningsmoment in de gebouwen van de Kulak worden gehouden. Daar vertelde Alain Remue van de Cel Vermiste Personen het tragische nieuws aan de Kulak-medewerkers en de studenten. Naar verluidt had de federale politie het tragische nieuws in de loop van de namiddag van de Oostenrijkse autoriteiten vernomen. De medestudenten reageerden vol ongeloof en bijzonder aangeslagen. Niemand had deze wanhoopsdaad zien aankomen.

De zelfmoordlijn is dag en nacht gratis te bereiken op 02/649.95.55 of via chat. U kunt ook terecht bij Tele-onthaal op het nummer 106.

(BS/JG/LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier