180 kinderen helpen in Waregem met verhuizing van boeken naar de nieuwe bib

Tom Van Houtte

Gelukkig voor de kinderen uit het eerste leerjaar van diverse Waregemse scholen hoefden zij maandagvoormiddag elk maar 2 van de bijna 150.000 te verhuizen boeken te dragen.

Maandag is het personeel van de stedelijke bibliotheek gestart met de verhuizing van de boeken van het oude pand aan de Schakelstraat naar de nieuwe uitleenplek op de hoek van de Zuiderlaan en de Holstraat, het Boekenplein genoemd. Daarbij kreeg men hulp van 180 kinderen uit het eerste leerjaar, die dus samen 360 boeken verhuisden. Dat is al iets, maar er rest nog veel werk voor het openingsweekend van 1 oktober een feit is. Tot dan kunnen geen boeken uitgeleend worden in Waregem, maar wel in de uitleenposten van Sint-Eloois-Vijve en Desselgem.

180 kinderen helpen in Waregem met verhuizing van boeken naar de nieuwe bib

De nieuwe bib is een opvallend bouwwerk dat aan de buitenkant op een glazen blok lijkt met een dakrand die wat uitspringt. Hij wordt twee keer zo groot als de huidige. Er hoort ook een leescafé bij met zelfbediening, waar bezoekers een praatje kunnen slaan tijdens het lezen van kranten of tijdschriften. De nieuwbouw maakt deel uit van het prestigieuze stadsvernieuwingproject ZuidBoulevard, waar ook een brede wandelpromenade en een nieuwe, ondergrondse parkeerhaven deel van uitmaken.

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Waregem van vrijdag 23 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier