18 maanden effectief voor diefstal relikwie

Redactie KW

Een 29-jarige man uit Harelbeke is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van achttien maanden en een boete van 5.500 euro voor diefstallen.

Hij was onder meer verantwoordelijk voor de diefstal van het relikwie Heilige Doorn, dat in de nacht van 19 op 20 februari 2007 uit de Sint-Salvatorskerk in Harelbeke werd gestolen. Zijn vriendin kreeg een celstraf van één jaar, waarvan tien maanden effectief, en een boete van 5.500 euro, waarvan 1.375 euro effectief.

Kevin F. liep al verschillende veroordelingen op en zit sinds eind 2008 voor andere misdrijven in de cel. Hij is al sinds zijn veertiende verslaafd aan drugs en lijkt, ondanks verschillende veroordelingen, geen komaf te kunnen maken met zijn verslaving, net als zijn vriendin.

De Heilige Doorn ligt al sinds 1818 in Harelbeke en is een belangrijk katholiek symbool. De diefstal zorgde destijds voor een ware schokgolf bij de Harelbeekse geloofsgemeenschap.

Het gestolen relikwie dook in juni 2008 na anderhalf jaar op nadat een kunst- en antiekliefhebber het zogezegd op een rommelmarkt in Zonnebeke op de kop kon tikken. Het verhaal van de eerlijke vinder bleek evenwel niet helemaal te kloppen en leidde tot de opheldering van de diefstal. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier