17-jarige VMS-leerling uit Oostnieuwkerke overleden na 16 maanden coma na fietsongeval

Redactie KW

Zaterdagavond is de 17-jarige Benoit Plancke, leerling aan de Vrije Middelbare School in Roeselare, na 16 maanden coma bezweken. De fietser werd in oktober 2010 na een thuiswedstrijd van KSV Roeselare in de Diksmuidsesteenweg door een wagen gegrepen. Sindsdien werd hij in kunstmatige coma gehouden. De uitvaartdienst heeft zaterdag in Oostnieuwkerke plaats.

Het zware ongeval gebeurde op zaterdagavond 23 oktober 2010 toen Benoit Plancke uit de Zwaluwstraat in Oostnieuwkerke samen met een vriend na het bijwonen van de wedstrijd KSV Roeselare-KV Oostende met de fiets op de terugweg was naar huis. Bij het dwarsen van de Diksmuidsesteenweg werd de toen 16-jarige Benoit door een BMW gegrepen. In kritieke toestand werd het slachtoffer eerst naar het Heilig Hartziekenhuis van Roeselare overgebracht.

Hij bleef meer dan 16 maanden in coma en is zaterdagavond in het ziekenhuis overleden. Benoit was een grote supporter van KSV Roeselare en speelde zelf voetbal bij SK Oostnieuwkerke. Hij volgde les in de richting Economie-Moderne Talen in de Vrije Middelbare School in Roeselare. Zijn ouders wonen in de Zwaluwstraat. Hij had nog een zus en twee broers. De uitvaart heeft plaats op zaterdag 3 maart in Oostnieuwkerke. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier