150 uur werkstraf voor hooligan Club Brugge

Redactie KW

De correctionele rechtbank in Brugge heeft maandag een Club Brugge-fan uit Seraing veroordeeld tot 150 uren werkstraf of twaalf maanden effectieve cel. De man kreeg ook drie jaar stadionverbod en een boete van 550 euro, waarvan de helft met uitstel.

Op 18 april braken rellen uit na het sportieve duel tussen Club Brugge en Anderlecht in het Jan Breydelstadion. De hooligan uit Seraing maakte van de gelegenheid gebruik om een agent af te troeven. Het slachtoffer brak drie tanden.

Tweede dossier

De openbare aanklager vorderde maandag in een ander dossier tot 300 uren werkstraf en drie jaar stadionverbod voor drie andere supporters van Club Brugge. Ook zij waren betrokken bij de rellen op 18 april. In dit dossier spreekt de rechtbank zich op 29 november uit.

Derde dossier

Voor vijf supporters van tweedeklasser Turnhout vorderde het openbaar ministerie maandag 200 uren werkstraf en twee jaar stadionverbod. Zij staken op 21 februari een sjaal in brand tijdens de wedstrijd tegen KV Oostende. Na de wedstrijd rekenden ze buiten het stadion af met een ex-stadsgenoot die bij hen nog in het krijt stond. Het slachtoffer werd zwaar geslagen en geschopt. Ook in dit dossier wordt het vonnis op 29 november verwacht.

(GW/BS)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier