150 handelaars wonen infoavond rond overvalpreventie bij in Menen

Redactie KW

In Menen hebben zo’n 150 handelaars een informatieavond rond overvalpreventie bijgewoond.

Er was veel interesse door de recente overvallen in de streek. Zo werden in volle ochtendspits een Menense bakker en een krantenzaak in Rekkem overvallen. Guy Vuylsteke, zaakvoerder transportbedrijf: “Wij hebben een bedrijf met vrachtwagens die open en bloot op de parking staan. Het interesseert me wel wat ze zullen zeggen rond preventie.”

Alert en discreet zijn

De handelaars krijgen te horen dat er naast bewakingscamera’s en kluizen nog belangrijkere zaken zijn om geen overvallers over de vloer te krijgen. Gerrit Stockaert, Crime Control: “Alert zijn wanneer je opent en sluit, en discreet zijn. Dat zijn twee belangrijke preventieve maatregelen die geen geld kosten. We zijn er van overtuigd dat je kan investeren maar als je organisatorisch geen maatregelen neemt, dan kan je veel geld besteden terwijl je maar weinig resultaat krijgt.”

Al snel ging in het vragenmoment over mogelijke vluchtroutes en sociale controle. Als je als handelaar ondanks de nodige preventie toch overvallen wordt, adviseert Crime Control mee te werken om geweld te voorkomen.

(TN/KB/BS)

150 handelaars wonen infoavond rond overvalpreventie bij in Menen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier