150.000 bezoekers voor Kursaal Oostende in 2008

Redactie KW

Kursaal Oostende heeft positieve verwachtingen voor 2009 inzake theater- en andere evenementen. Er zijn voor dit jaar nu al 117 bedrijfsevenementen, 70 theaterevenementen en 40 eigen evenementen geboekt. Dat maakten afgevaardigd bestuurder Peter Hoogland en de bevoegde schepen Hilde Veulemans (CD&V) donderdagmorgen bekend bij de voorstelling van het zomerprogramma.

De nv Exploitatie Kursaal Oostende maakte ook bezoekerscijfers voor 2008 bekend. De 160 bedrijfsevenementen lokten 43.000 bezoekers en de 116 vreemde en eigen organisaties waren goed voor 107.000 bezoekers, waardoor het totaal aantal bezoekers op 150.000 komt. “Het Kursaal is een belangrijke peiler voor Oostende. Uit onderzoek is gebleken dat een bezoeker gemiddeld tussen 30 en 50 euro spendeert in Oostende”, zegt Peter Hoogland.

Hilde Veulemans kondigde aan dat Kursaal Oostende een subsidie van de hogere overheid wil. “Ik heb de zaak al op provinciaal vlak aangekaart en ook bij Vlaanderen loopt een subsidieaanvraag, maar het ligt moeilijk om het open te trekken. Een structurele subsidie is echter noodzakelijk voor het Kursaal. We programmeren immers niet enkel populaire show, maar hebben ook een cultureel hoogstaande programmatie met het Ballet van Vlaanderen en klassieke concerten.”

Donderdagmorgen werd bekendgemaakt dat nv EKO gaat onderhandelen met de curatoren van het failliete Ostend Queen. De nv deed de catering en runde 3 horeca-zaken. Het Kursaal wil de exploitatie overnemen en concrete afspraken maken met privé-partners. “We zullen ons echter geen derde maal aan dezelfde steen stoten”, zo duidde Hilde Veulemans. Ze verwees zo naar eerdere problemen met de nv Ostend Queen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier