15 vaste snelheidsinformatieborden in Knokke-Heist

Redactie KW

De lokale politie en het gemeentebestuur plaatsen 15 vaste snelheidsinformatieborden in Knokke-Heist om chauffeurs permanent te wijzen op hun verkeers(on)veilig gedrag. Wie zich niet aan de toegelaten snelheid houdt, krijgt een droevige smiley te zien. Voor de bestuurders die de maximum-snelheid wel respecteren, verschijnt een lachend gezichtje op het bord.

De snelheidsinformatieborden, die op zonne-energie werken, hangen op locaties waar chauffeurs regelmatig de maximumsnelheid overschrijden. De Verkeerspolitie hield bij het bepalen van de locaties ook rekening met belangrijke invalswegen, verbindingsassen en plaatsen die gevaarlijk zijn voor zwakke weggebruikers.

Verbaliseren

De lokale politie kan via de snelheidsinformatieborden geen proces-verbaal opstellen, maar gebruikt de verkregen informatie wel om te bepalen op welke locaties het bemand flitsvoertuig wordt ingezet. ‘Als we het preventieve niet koppelen aan het repressieve, dan werken de borden contraproductief. De bestuurders hebben al snel door dat ze niet geverbaliseerd worden als ze te snel voorbij een bord rijden. Daarom is het dus belangrijk dat we ter hoogte van elk vast snelheidsinformatiebord ook de flitswagen kunnen plaatsen,’ zegt verkeersofficier Jan Bonneure.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier