15 miljoen kapitaalsverhoging voor Electrawinds

Redactie KW

Electrawinds heeft nog maar eens een nieuwe kapitaalsverhoging doorgevoerd, de vierde al op goed een jaar tijd. Uitzonderlijk aan deze ronde is echter dat een Frans kapitaalfonds instapt, het gereputeerde Parijse durffonds Demeter Partners. De blijde intrede van de Fransen loopt samen met de torenhoge ambities van Electrawinds op de Franse markt. Demeter Partners brengt 15 miljoen euro in.

Begin december nog opende Electrawinds een eigen kantoor in Parijs en goed een maand later is het al prijs: het gereputeerde Franse durffonds Demeter Partners legt in Oostende 15 miljoen euro op tafel. Achter Demeter zitten grote groepen als Suez, Total of Caisse des Depots. Om zijn groei te bestendigen heeft Electrawinds voortdurend vers geld nodig, zegt Marleen Vanhecke van Electrawinds:

“Electrawinds is een groeibedrijf. Wij zullen dit jaar ook weer heel veel projecten lanceren. Dus dat kapitaal hebben we nodig voor de ontwikkeling van nieuwe projecten maar ook voor de bouw van windturbineparken, biomassacentrales en sollarprojecten. We stoppen in die projecten altijd een deel van het eigen kapitaal via de Private Equity die we vandaag ophalen.”

Het valt op dat Electrawinds zowel in het binnenland als in het buitenland weinig problemen kent om vers kapitaal aan te trekken. Dit jaar staat er nog meer te gebeuren, maar Luc Desender blijft tot nader order wel nog altijd meerderheidsaandeelhouder.

(kc/ld)

Meer in het Focus nieuws vanaf 18u00 en klokvast om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier