15-jarige Roeselaarse debuteert in film, gebaseerd op leven in De Zande

Redactie KW

In de gesloten instelling De Zande in Beernem werd “BO” in avant-première vertoond. Deze nieuwe Vlaamse film is gebaseerd op het boek “Het Engelenhuis”. Jeugdauteur Dirk Bracke inspireerde zich op de verhalen van de meisjes die in De Zande verblijven. Laura Ballyn (15) uit Roeselare maakt in “BO” haar filmdebuut. Ze speelt de rol van een junkie die Bo leert kennen in De Zande.

De 14-jarige Bo wordt escorte-meisje om uit haar marginale thuis te ontsnappen. Ze verlegt steeds haar grenzen en verdient veel geld. Tot de politie binnenvalt in de hotelkamer waar ze samen met een klant wordt betrapt en als minderjarige naar de gesloten instelling in Beernem wordt gestuurd.

De première zorgde achteraf voor uiteenlopende reacties bij de meisjes van De Zande. Voor sommigen voldeed de film niet aan hun verwachtingen, anderen spraken dan weer van een confrontatie. De voorstelling in De Zande werd onder meer door Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen bijgewoond. Vanaf vandaag kan iedereen kennis maken met “Bo”. De film wordt in West-Vlaanderen in de belangrijkste bioscoopzalen vertoond.

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO of kijk vanavond naar het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier