132 nieuwe sociale woningen in onze provincie

Redactie KW

Er komen meer dan 130 nieuwe sociale woningen bij in onze provincie. Vlaams minister van wonen Freya Van Den Bossche keurde tien projecten goed in acht gemeenten in onze provincie. Het gaat om 36 koopwoningen, 57 huurappartementen en 13 koopappartementen. 125 bestaande sociale woningen worden gerenoveerd.

Vorig jaar zijn al subsidies toegezegd voor de bouw van in totaal 476 nieuwe woningen. Minister Van Den Bossche zei toen dat ze elke Vlamingen over negen jaar een betaalbare woning wilde kunnen aanbieden.

In de regio Kortrijk krijgt de sociale huisvestingsmaatschappij Goedkope Woning anderhalf miljoen euro voor renovatiewerken, Eigen Gift – Eigen Hulp in Kuurne krijgt bijna vier miljoen euro voor de bouw van 36 huizen in de Gasthuiskouter.

Ook in Wervik zijn er renovatiewerken op til in vier sociale appartementen en één huis in De Riemeers. Sociale huisvestingsmaatschappij De Leie krijgt daarvoor 268.000 euro. De Vlashaard in Wevelgem en Gullegem tenslotte krijgt 421.000 euro voor renovatie.

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier