130 oldtimers voor eerste Zoute Grand Prix

Redactie KW

Misschien heb je vandaag al wat oldtimers langs de weg gezien en de kans is groot dat je die ook morgen tegenkomt, want 130 oude wagens nemen deel aan de eerste Zoute Grand Prix. Twee dagen lang doorkruisen de wagens van 30 jaar en ouder onze provincie. Op sommige plaatsen moeten ze ook snelheidsproeven afleggen. Vanmiddag bijvoorbeeld in Aalbeke.

Net voor ze in middagpauze gaan, moeten de deelnemers aan de allereerste Zoute Grand Prix hier in Aalbeke nog een laatste proef afleggen. Ze moeten zo snel mogelijk deze helling met hindernissen op. Sommigen doen het in minder dan 30 seconden. Niet vanzelfsprekend als je weet dat de oudste wagens meer dan 80 jaar oud zijn.

150 km

Van de 130 deelnemers aan de Zoute Grand prix kiezen de meesten dan ook voor de ballade. Die nemen niet deel aan de snelheidsproeven maar leggen de bijna 150 kilometer van deze eerste manche op eigen tempo af. En dat is meteen de bedoeling van de organisatoren van dit oldtimerevent.

Populair in Frankrijk

In Frankrijk zijn wedstrijden als deze Zoute Grand Prix al heel populair. Tegen morgenavond zullen de wagens bijna 500 kilometer afgelegd hebben; elke manche begint en eindigt in Knokke. (TN)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier