130 gezinnen nemen deel aan stookolie-actie

Redactie KW

Door het plaatsen van een gezamenlijke stookoliebestelling hebben 130 Bredense gezinnen samen meer dan 15.000 euro bespaard. Dat is de conclusie van SP.A-voorzitter Steve Vandenberghe na het afsluiten van de ‘Mazoutactie’, die zijn afdeling onlangs op het getouw zette.

„De dalende koopkracht en de sterke stijging van de energieprijzen heeft het voor veel gezinnen financieel moeilijk gemaakt 1000 liter of meer stookolie in een keer te bestellen”, verduidelijkt lokaal SP.A-voorzitter Steve Vandenberghe nog even de opzet van zijn initiatief.

De voorbije drie weken spoorde SP.A de Bredenaars aan een bestelling van minimum 500 liter te plaatsen via de partijafdeling. „Hierdoor kon onze organisatie een fikse prijsvermindering bedingen en zo rechtstreeks de koopkracht van de Bredenaar beïnvloeden”, aldus nog Vandenberghe.

Uiteindelijk eindigde de teller op 170.000 liter, een collectieve bestelling waaraan 130 gezinnen deelnamen. „De bestelling leverde een korting van meer dan 15.000 euro op. Wie 500 liter bestelde, mag rekenen op een korting van 49 euro. Deelnemers die 2.000 liter in een keer bestelden, betalen 149 euro minder. Als lokale SP.A-afdeling zijn we dan ook bijzonder tevreden met het resultaat van onze actie. Met de winter voor de deur hebben we immers heel wat gezinnen een mooie besparing bezorgd”, besluit Vandenberghe. (MM)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 19 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier