124 ontslagen bij Mutoh Oostende

Redactie KW

Bij Mutoh Oostende worden 124 van de 169 personeelsleden ontslagen. Dit werd vrijdagnamiddag op een bijzondere ondernemingsraad bekend gemaakt.

Vrijdagnamiddag kregen de werknemers van Mutoh Belgium het slechte nieuws te horen op een bijzondere ondernemingsraad. Mutoh heeft de intentie om een collectief ontslag en een gefaseerde herstructurering door te voeren in de Belgische vestiging van Mutoh. 124 van de 169 personeelsleden zullen hun job verliezen. De ontslagronde zou tussen september en december plaatsvinden. Het gaat om 50 arbeiders en 74 bedienden. De afdelingen marketing, sales en support – goed voor 45 werknemers – blijven wel behouden.

“Dit is onbegrijpelijk. Onze vestiging – die altijd winst maakt en goed is voor 40% van de omzet van Mutoh – doet het blijkbaar te goed en werd in Japan als een concurrent voor de Japanse vestiging gezien. Deze ontslagronde zou er op vraag van de Japanse aandeelhouders gekomen zijn”, luidt het in vakbondskringen.

Mutoh Belgium-directeur Arthur Vanhoutte was te aangeslagen door het nieuws en kon nog niet reageren. In de wandelgangen is wel te horen dat hij hoopt de Japanse directie van Mutoh te kunnen overtuigen om tegen september – wanneer de eerste ontslagen zouden vallen – op deze beslissing terug te komen.

Ook het personeel reageert erg aangeslagen. De personeelsleden lieten wel verstaan dat ze nog altijd achter de eigen directie van Mutoh Belgium staan.

Mutoh Belgium in de Archimedesstraat in Oostende is een dochter van de Japanse Mutoh-holding. Er worden snijplotters en grootformaatprinters gemaakt. Er werken 169 mensen.

(HH/SRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier