120 kinderen verloren gelopen op drukke zomerdag

Redactie KW

Op de mogelijk laatste echte zomerdag van de maand zijn donderdag 120 kinderen verloren gelopen. Bij vier verdwijningen in Oostende en één in Middelkerke werd de noodprocedure met de Seaking en zes reddingsboten ingezet.

Het was voor de vijfde dag op rij over de koppen lopen aan zee. Een massa volk zakte af naar de kust, op wat volgens de weersvoorspellingen mogelijk de laatste echte zomerdag van de maand kan zijn. Het mooie weer en de grote drukte zorgden voor heel verloren gelopen kinderen op de stranden. 120 in totaal.

Kustgemeente De Haan was koploper met dertig verdwaalde kinderen, gevolgd door Oostende (25), Blankenberge (25), De Panne (19), Wenduine (10), Nieuwpoort (5), Knokke-Heist (5) en Middelkerke/Westende (1). In Bredene liep er geen enkel kindje verloren, Koksijde wou geen cijfers meedelen. Bij vijf oproepen moest de noodprocedure ingezet worden met de Seaking en verschillende reddingsboten.

De eerste onrustwekkende verdwijning van de dag vond plaats in Westende rond 13 uur. Een meisje van zes jaar was op het strand ter hoogte van de Meeuwenlaan plots verdwenen. Na een grote zoekactie werd het meisje twee uur laten zo’n 150 meter verderop teruggevonden.

Op datzelfde moment werd ook alarm geslagen in Oostende. Binnen het uur liepen een meisje van acht jaar en twee jongens van acht jaar verloren op het strand ter hoogte van de Christinastraat en de Kemmelbergstraat. Omdat het mogelijk om drenkelingen ging werden de grote middelen ingezet. De Seaking werd opgeroepen en er werden drie boten van de reddingsdienst, een boot van de brandweer, een boot van het MRCC en een politieboot ingezet om mogelijke drenkelingen te zoeken. De kinderen werden uiteindelijk alle drie binnen het half uur herenigd met de familie.

Ook een vierde verloren kind, waarvoor eveneens de noodprocedure werd afgekondigd, was vrij snel terecht.

Er waren gisteren naar schatting zo’n 600.000 mensen op het strand aan de kust. Alle 120 verlopen gelopen kinderen werden uiteindelijk teruggevonden.

(DJ – Foto’s DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier