120.000 toeschouwers genieten van Blankenbergs bloemencorso

Redactie KW

Ongeveer 120.000 mensen hebben zondagnamiddag in Blankenberge het jaarlijkse bloemencorso aanschouwd. Het corso is het traditionele afscheid van het toeristisch hoogseizoen. “We hadden eigenlijk niet zoveel volk verwacht”, zegt directeur Linda De Mey van Toerisme Blankenberge.

“Het is de laatste dag voor de start van het schooljaar. Traditioneel is er dan minder opkomst. Maar de zon heeft ons dit jaar gered.”
Volgens Toerisme Blankenberge waren alle hotels volzet dit weekend.

“Het bloemencorso en de zon bleken de ideale mix”, vertelt De Mey. “Tijdens de optocht die dit jaar in het teken stond van de gastronomie, bleef het droog. Bij de start scheen de zon volop. Wat later kwamen wat sluierwolken voor verfrissing zorgen. Maar druppels hebben we gelukkig niet gezien. De temperatuur bleef ook zeer aangenaam. We zijn blij dat we onze toeristen zo konden uitwuiven.”

De met bloemen beklede wagens zijn maandag nog de hele dag te bewonderen op het Leopold III-plein in Blankenberge. “Over het algemeen was er moeilijk een lijn te trekken in dit seizoen”, zegt De Mey.

“Voor de ene was het seizoen goed, voor anderen veel minder. De attracties zagen veel volk passeren. De verhuurders van strandzetels, de verkopers van boules en roomijs zagen hun inkomsten met elke regendruppel uitblijven. We kunnen zeker concluderen dat de dagjesmensen zijn weggebleven. We hopen nu op een goed najaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier