12 West-Vlaamse nieuwkomers in GaultMillau

Redactie KW

VIDEO UPDATE – De GaultMillau 2012 is uit. De culinaire gids telt 12 West-Vlaamse nieuwkomers. Het gaat om opvallende kooktalenten die nu al enkele jaren doorzetten. Dat is volgens de samenstellers van de nieuwe editie een opvallende trend voor onze provincie. Ook aan grote namen geen gebrek in West-Vlaanderen met 6 chefs die een 18 op 20 of meer halen.

IL TRIONFO is één van de twaalf West-Vlaamse restaurants die voor het eerst in de GaultMillau prijken. Dit adresje op het Rubensplein in Knokke-Heist behoort bij de wereldwijd 100 restaurants die met het kwaliteitslabel van “Authentiek Italiaans Restaurant” van de Italiaanse overheid mag uitpakken.

Hoogste nieuwkomer

De nieuwe adressen zijn keurig over de hele provincie verspreid. Hoogste nieuwkomer is Ciccio in Knokke-Heist met een 15 op 20. Ook Boury en ‘t Heerenhuys in Roeselare, Savarin in Oostende en Markt XI in De Haan scoren hoog met 14 op 20. Lieven in Brugge, Ganache in Jabbeke en Il Trionfo in Knokke-Heist halen 13 op 20.

Opvallend is de snelle opgang van La Duree in Izegem. Chef Angelo Rosseel is 5 jaar bezig en verdient nu al een 17 op 20 volgens GaultMillau. In restaurants van 18 op 20 of meer is West-Vlaanderen voortaan met zes toppers vertegenwoordigd. Want Filip Claeys van de Jonkman steeg van 17 naar 18 op 20. Hij maakt van gerechten met Noordzeevis zijn specialiteit. In deze categorie wegen naast het vakmanschap ook de innovatie en de creativiteit zwaar door. Kobe Desramaults van In De Wulf kreeg eerder al de trofee voor beste groenterestaurants van Vlaanderen.

12 West-Vlaamse nieuwkomers in GaultMillau

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier