12 Vlaamse jachthavens en zwemvijvers krijgen Blauwe Vlag

Redactie KW

De Bond Beter Leefmilieu (BBL) heeft aan acht Vlaamse jachthavens en vier zwemvijvers Blauwe Vlaggen uitgereikt. Dat gebeurde vrijdag in de jachthaven Heerenlaak in Maaseik. Voor de eerste keer werd er ook in Wallonië een Blauwe Vlag uitgereikt.

De Blauwe Vlag is een internationaal kwaliteitskeurmerk voor stranden, zwemplassen en jachthavens die voldoen aan criteria inzake waterkwaliteit, milieubeheer en veiligheid. Het keurmerk staat garant voor duurzaam watertoerisme. Met dit label kunnen de laureaten zich onderscheiden van hun concurrenten. Het kwaliteitsmerk is één jaar geldig.

Dit jaar kregen acht jachthavens in Maaseik, Ophoven, Antwerpen, Nieuwpoort, Blankenberge, Hasselt en Diksmuide een Blauwe Vlag uitgereikt. Vier zwemvijvers in Mol, Lille, Londerzeel en Hoogstraten behaalden eveneens het kwaliteitskeurmerk.
Eén van de winnaars van de Blauwe Vlag is de jachthaven Heerenlaak in Maaseik. Die bestaat dit jaar 30 jaar en kan al 14 jaar een Blauwe Vlag hijsen.

Voor het eerst reikte de Franstalige tegenhanger van de BBL, Inter-Environnement Wallonie, ook een Blauwe Vlag uit aan ‘Les Lacs de l’Eau d’heures’ op de grens van Henegouwen en Namen.

De Blauwe Vlag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education. Wereldwijd wapperen er ruim 3.300 Blauwe Vlaggen. De BBL verzorgt het Vlaamse luik van deze internationale campagne die de creatie van duurzaam watertoerisme vooropstelt. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier