12,7 miljoen euro voor vernieuwing tramsporen en wegen in Blankenberge

Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits zet het licht op groen voor de aanbesteding van belangrijke werken in Blankenberge. Het volledige traject van de tramdoortocht wordt heraangelegd. Tegelijkertijd zullen 3 kruispunten worden aangepakt en er komen nieuwe fietspaden. Al de ingrepen moeten voor een verkeersveiliger situatie zorgen in de badstad. De kostprijs van de werkzaamheden wordt geraamd op 12,7 miljoen euro. De eerste spadesteek is voor het voorjaar 2011 gepland.

De tramsporen in Blankenberge vertonen slijtage en zijn aan vernieuwing toe. Het volledige traject van de tramdoortocht wordt daarom door de vervoersmaatschappij De Lijn onder handen genomen. Het gaat om het traject vanaf de halte Harendijke tot het kruispunt met de Prinsenlaan. Ook de spoorfunderingen worden vernieuwd.

3 kruispunten

De werken houden ook de herinrichting van drie kruispunten in, in het belang van de verkeersveiligheid. Het gaat om de kruispunten: Waterkasteelstraat en Vredelaan, Koninklijkelaan en Grote Edestraat en Koninklijkelaan en Lemallaan.

Veel groen

“Door deze ingrijpende werken zal Blankenberge een heuse verandering ondergaan”, zegt Vlaams minister Hilde Crevits. “De stad krijgt in de omgeving van de jachthaven een nieuw gezicht met ook veel groen. De inspanning van De Lijn om een nieuwe tramdoortocht aan te leggen is groot, maar nodig. Ik ben er ook van overtuigd dat de verkeersveiligheid op verschillende plaatsen in de badstad beter zal zijn met de nieuwe kruispunten en met meer ruimte voor fietsers en voetgangers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier