12.000 mensen voor Brugge zingt, valse noot voor horeca in de buurt

Redactie KW

Twaalfduizend mensen hebben gisteren deelgenomen aan Vlaanderen zingt in Brugge. Het is ondertussen een traditie dat de nationale feestdag in Brugge wordt afgesloten met het zangevenement op de markt. Het was ook de afsluiter van de Brugge Triple dagen. Dat is een driedaags festival van het Brugse Comité voor Initiatief.

Op het podium nam een zangkoor de massa op sleeptouw, en aan kandidaat koorzangers is er blijkbaar geen gebrek. “Dat is bijna met een wachtlijst,” zegt Bjorn Crul van het Comité voor Initiatief. “De mensen willen er bij zijn. Het is een heel aparte sfeer als je op dat podium staat. Er staan 12.000 mensen voor je die komen luisteren. Iedereen wil er bij zijn.”

Maar Vlaanderen Zingt is blijkbaar niet voor iedereen een feest. De horeca van de Sint-Amandstraat, die ook graag een graantje wil meepikken, voelt zich letterlijk buitengesloten.

“Hier worden we afgesloten. Hier moet nog een bordje komen ” Verboden de dieren te voederen”. Dat zou misschien gepast zijn,” reageert café-uitbaatster Martine Devooght.

Ook het Comité voor Initiatief vindt het afsluiten van de straat een vervelende zaak. Maar dat gebeurde na overleg met de politie en is noodzakelijk voor een vlotte toegang van de hulpdiensten, klinkt het.

(jv/bv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier