110 euro boete voor gewezen staatssecretaris Pierre Chevalier

Redactie KW

De politierechter van Veurne heeft gewezen staatssecretaris Pierre Chevalier veroordeeld tot een boete van 110 euro wegens het parkeren voor een garagepoort in Nieuwpoort-Bad.

Chevalier had de overtreding met klem aangevochten en had het zelfs over een onverantwoord politieoptreden waarbij hij veel tijd had verloren omdat hij te voet naar de takeldienst moest gaan om zijn voertuig op te halen.

Chevalier kondigde in een brief aan het parket van Veurne aan dat hij zelfs klacht zou indienen bij het Comité P. Dit ontlokte bij procureur Wilfried Vandenbussche de volgende reactie: “Pierre Chevalier is een Belg zoals een andere en zal behandeld worden als ieder ander. Wij zijn zijn dienstknechtjes niet. De zaak kan toch maar zo duidelijk en eenvoudig zijn. Hij stond geparkeerd voor een garage met zijn Range Rover die op naam staat van Real Estate Development en dat mag niet.”

De politierechter deelde die gedachtengang en veroordeelde Pierre Chevalier tot een boete van 110 euro. Chevaliers advocaat Frank Reynaert liet weten dat zijn cliënt dan toch geen klacht heeft ingediend bij comité P. “Voor een garage stond hij evenwel ook niet, wel op het gearceerde deel net naast de garage, maar hij stond niet voor de garage. Het is trouwens geen garage. Er wordt enkel wat rommel in opgeslagen.

De mensen van een verhuurkantoor mogen van de eigenaar van de garage voor diens poort parkeren. Naderhand hebben ze aan Pierre Chevalier gezegd dat ze nooit zouden gebeld hebben, mochten ze geweten hebben dat hij het was. Mijn cliënt had namelijk voor drie maanden een appartement gehuurd bij datzelfde verhuurkantoor.”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier