11 arrestaties bij onderzoek naar jeugdbende in Oostende en Bredene

Redactie KW

In Oostende en Bredene zijn woensdagochtend 11 jongeren opgepakt bij een actie om een criminele jongerenbende in kaart te brengen. Dat meldt de lokale politie van Oostende.

De jongerenbende OCF (Ostend Casual Firm of Ostend Casual Fighting) pleegde de afgelopen twee jaar een aantal gewelddelicten op mensen. Het parket gaf de recherche van de politiezone Oostende de opdracht om de jongerenbende in kaart te brengen.

Er werden woensdagochtend om 6 uur 16 huiszoekingen uitgevoerd in Oostende en Bredene. De speurders troffen een aantal verboden wapens aan: twee matrakken, een spring- en een vlindermes en twee neppistolen. Er werden eveneens kleine hoeveelheden softdrugs en anabole steroïden gevonden. Daarnaast werd een aantal computers, gsm’s en software in beslag genomen met het oog op verder onderzoek.

In totaal werden 11 jongeren opgepakt. De verhoren leverden een aantal elementen op ten laste van de bende. Niemand werd aangehouden, maar de voornaamste bendeleden zullen zich later wel voor de correctionele rechtbank van Brugge moeten verantwoorden.

Bij de actie werden 45 agenten ingezet. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier