108.000 euro subsidie voor veilige schoolomgeving Ingelmunster

Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits kent een subsidie van 108.000 euro toe voor de herinrichting van de schoolomgeving rond de vrije basisschool Onze Lieve Vrouw in Ingelmunster. De omgeving wordt veiliger gemaakt voor de kinderen die er school lopen.

De vrije basisschool Onze Lieve Vrouw ligt vlakbij de gewestweg N 50d Kortrijkstraat en de Hendrik Consciencestraat in Ingelmunster. In de buurt van de school zijn ingrepen gepland zodat het voor de kinderen, de leerkrachten en de ouders er veiliger wordt. Op het programma staan onder meer veilige oversteekplaatsen, het invoeren van eenrichtingsverkeer en de aanleg van een kiss&ridestrook. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken kent voor dit project 108.000 euro steun toe. De totale kostprijs ligt op 296.000 euro.

Burgemeester Yves Vercruysse van Ingelmunster : “Iedere ouder wil een veilige schoolomgeving. We zijn als bestuur bijzonder blij dat we, samen met de Vlaamse Overheid, ook de omgeving van de OLV-school in de toekomst kunnen aanpakken, zodat de 300 leerlingen nog veiliger naar school kunnen.”

Minister Crevits : “De geplande werken moeten ervoor zorgen dat iedereen in de buurt van de vrije basisschool Onze Lieve Vrouw zich veilig in het verkeer kan begeven. De knelpunten die er zijn werken we weg met als doel er ook een aangename schoolomgeving van te maken. De meeste aandacht gaat naar de fietsers en de voetgangers die veilig van en naar school moeten kunnen.”

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier