104 jobs weg bij stad Kortrijk, geen naakte ontslagen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De komende zes jaar verdwijnen in Kortrijk 104 banen bij de stadsdiensten.

Van de 850 personeelsleden die momenteel tewerk worden gesteld bij Stad Kortrijk moeten er binnen zes jaar nog 746 overblijven. Het gaat wel om voltijdse equivalenten. Hoeveel koppen er effectief zullen rollen is nog niet geweten. De inkrimping gebeurt door natuurlijke afvloeiing van mensen die op pensioen gaan of vrijwillig vertrekken. Het is de bedoeling slechts op 1 op de 3 vertrekkende personeelsleden te vervangen.

“We gaan dit wel op een intelligente manier doen en de situatie bekijken per dienst. De kaasschaaf wordt niet ingezet”, verduidelijkt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Met die maatregel bespaart Kortrijk ruim 1,2 miljoen euro. Alles samen wordt vijf miljoen euro bespaard, wat het tekort in 2013 terugbrengt op 6,16 miljoen euro.

Dienstverlening

De Vereniging van Vlaamse steden en gemeenten (VVSG) vreest dat nog meer gemeenten het voorbeeld van Kortrijk zullen volgen. Voorzitter Luc Martens hoopt alleen dat het aantal naakte ontslagen binnen de perken blijft en dat de gemeenten een kwalitatieve dienstverlening blijven verzekeren. Veel gemeenten zullen ook moeten snoeien in hun uitgaven, en dus in hun werking, denkt voorzitter Martens en hij voorspelt ook voor een verhoging van de belastingen in veel gemeenten.

(BELGA/B.S.)

104 jobs weg bij stad Kortrijk, geen naakte ontslagen

Bekijk hier de reportage

104 jobs weg bij stad Kortrijk, geen naakte ontslagen

Reactie oppositie

104 jobs weg bij stad Kortrijk, geen naakte ontslagen

Reactie VVSG

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier