101 bloedgevers dankzij gratis bieractie

Redactie KW

De gratis bieractie van de vrienden van het Woumense café Rooneplezier om het aantal bloedgevers in Woumen en omstreken op te krikken, is zeker geslaagd. Op maandagavond 29 november kwamen zich in Woumen 101 bloedgevers aanbieden.

Maandag 29 november 2010 zal in de annalen van het Rode Kruis afdeling Woumen zeker en vast met stip genoteerd staan. Er boden zich niet minder dan 101 bloedgevers aan. Bij de vorige bloedgiften waren er altijd maar een 60-tal mensen aanwezig.

Krat bier

De mensen van café het Rooneplezier vonden dat het noodzakelijk was dat er meer donoren kwamen en daarom bedachten ze een stunt. Als er op maandag 29 november zich in het Woumenhof honderd mensen aandienden voor een bloedgifte, zouden die allemaal gratis een krat bier ontvangen. De kosten voor deze stunt werden betaald met de winsten van de Nacht van de Jupiler. De leden van de club waren nu bijzonder tevreden dat hun opzet zorgde voor veel nieuwe donoren.

Betwiste stunt

Het zag er trouwens even naar uit dat de stunt niet kon doorgaan. Het Rode Kruis dacht dat het bier ter plaatse zou geconsumeerd worden en dat zag de organisatie niet zitten. Ze wil niet geassocieerd worden met alcohol, laat staan met buitensporig alcoholgebruik. Pas toen de Roonepleziervrienden duidelijk maakten dat de bak bier bij het buitengaan werd gegeven, zette het Rode Kruis het licht op groen.

Zie ook Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 3 december 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier