100 mensen zonder papieren per maand aangetroffen in haven Zeebrugge

Redactie KW

Op vraag van Daphné Dumery heeft staatssecretaris De Block geantwoord dat er in de periode van 1 juli tot eind september 304 mensen zonder papieren zijn onderschept door de scheepvaartpolitie van Zeebrugge.

Deze mensen verklaarden afkomstig te zijn uit Albanië, Algerije, Marokko en Indië.

Dit is dus een blijvende stijging van het aantal vreemdelingen die pogen oversteken naar Groot-Brittannië, ook al hebben de bedrijven hun domeinen beter beveiligd en zijn de controles sterk opgedreven. Gemiddeld worden per maand 100 mensen zonder papieren aangetroffen.

Overleg

Naar analogie van de genomen acties in Oostende is ook een overlegplatform opgericht waarin scheepvaartpolitie, lokale politie Brugge, parket, en Dienst Vreemdelingenzaken zetelen, en gezamenlijke acties zullen ondernemen.

Daphné Dumery: ” De bedrijven in het havengebied doen wat moet: beveiligen en controleren van hun domeinen. Nu wordt ook van de overheid verwacht dat deze doet wat moet. Deze gezamenlijke acties hebben in Oostende hun nut bewezen. Deze dienen zo snel mogelijk opgezet te worden in en rond de Zeebrugse haven. Ik zal staatssecretaris De Block en minister Milquet dan ook blijven bevragen over de genomen acties.”

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier