‘100 jaar WO 1’ doet aantal leerlingen bij Syntra West Ieper fors stijgen

Redactie KW

De vraag naar specifieke opleidingen die gerelateerd zijn aan het (oorlogs)toerisme in Ieper, stijgt voortdurend. Dat zegt Syntra West. Zo willen veel mensen een gidsenopleiding volgen. Maar ook steeds meer toekomstige uitbaters van Bed & Breakfasts komen bij het opleidingscentrum aankloppen.

Het toerisme is een heel snel groeiende sector in de regio Ieper, zegt Patrick Gyselinck, campusmanager van Syntra West in Ieper. De jongste jaren is de vraag naar opleidingen verbonden aan deze sector in de regio Ieper heel sterk gestegen, waardoor het toerisme op nummer één staat in het cursusaanbod. Het gaat zowel om cursussen voor uitbaters van kleinschalige logies (zoals B&B’s), gidsenopleidingen en taalcursussen voor reisleiders en gidsen. Die worden door Syntra West aangeboden in samenwerking met Westtoer en de gidsenkringen uit de Westhoek.

Booming business

Voor startende uitbaters van kleinschalige logies zijn er jaarlijks 20 tot 30 cursisten. En de eerste gidsencursus die georganiseerd werd, leverde vorig jaar meer dan 50 afgestudeerde gidsen op (na een tweejarige cursus). Straks in september start de tweede groep van 25 mensen hun tweede en laatste jaar.

Volgens Patrick Gyselinck is dit de reden: toerisme in de Westhoek is momenteel ‘booming business’. En dat heeft dan natuurlijk weer alles te maken met de vele initiatieven die er aan komen naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier