100 banen bedreigd bij glasfabriek AGC

Redactie KW

In Zwankendamme bij Zeebrugge is er grote onrust bij de glasfabriek AGC, het vroegere Glaverbel. Mogelijk staan er 100 van de 300 banen op de tocht. Donderdag is er een bijzondere ondernemingsraad met zo goed als zeker een herstructurering op de agenda. Vier en acht jaar geleden is de fabriek al eens afgeslankt.

Een officiële verklaring over de wellicht 100 banen die verdwijnen bij de glasfabriek is er nog niet. Donderdag is er een bijzondere ondernemingsraad waar de directie meer details bekend maakt. Toch is er nu al grote onrust.

Crisis

Bij glasfabriek AGC in Zwankendamme worden spiegelglas, dubbelglas en autoruiten gemaakt. De crisis kan een oorzaak zijn voor de herstructurering, maar naar verluidt is er ook meer productie in Centraal Europa waar de lonen lager liggen.

Het ABVV drong er bij de directie op aan om de bijzondere ondernemingsraad zo snel mogelijk te beleggen om duidelijkheid te scheppen. Morgen is het zover. De vakbond sluit acties na het vermoedelijke slechte nieuws niet uit. (KV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier