10 projecten uit de Westhoek krijgen 900.000 euro steun

Redactie KW

Er zijn tien projecten goedgekeurd in het kader van Leader Westhoek, het programma voor Plattelandsontwikkeling in de Westhoek. De tien projecten mogen samen op 917.743 euro overheidssteun rekenen. De Provincie West-Vlaanderen investeert 37 %, Europa 30 % en de Vlaamse overheid 33 %.

De projecten willen de attractiviteit en de belevingswaarde in de Westhoek verhogen, het sociaal dorpsweefsel versterken of streven naar een vitaal en aan het platteland aangepast ondernemerschap. Het geld gaat onder meer naar het project “De kinderbrouwerij” van vzw De Fietseling in Reningelst. Dat wil een kans geven aan kinder- en gezinsvoorstellingen in Reningelst, gecombineerd met workshops en ateliers waarin kinderen ruimte krijgen voor eigen creaties.

Energiearmoede

Verschillende OCMW’s, Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen slaan dan weer de handen in elkaar om energiearmoede terug te dringen en de energiekost van kwetsbare doelgroepen te verminderen. De gemeente Heuvelland krijgt steun voor de bouw van een nieuwe polyvalente zaal in Wijtschate. Koksijde bouwt de oude gemeenteschool uit tot een modern ontmoetingscentrum voor Wulpen.

Internationaal

Het budget wordt overigens ook aangesproken om twee internationale samenwerkingen te realiseren. Zo werkt Westtoer samen met de Poolse Leadergroep BLGD en Leader Tielts Plateau en focust op de bovenloop van de Ijzervallei om er een toeristisch-recreatieve gebiedsvisie uit te werken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier