10 mensen lopen rookvergiftiging op bij appartementsbrand in Nieuwpoort

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) Op de Zeedijk in Nieuwpoort hebben 10 mensen bij een appartementsbrand rookvergiftiging opgelopen. In de nacht van woensdag op donderdag was er op de vierde verdieping brand uitgebroken. 50 mensen hebben het gebouw moeten verlaten.

De uitslaande brand in het tien verdiepingen tellende appartementsgebouw ontstond omstreeks 00.30 uur. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen uit de ramen.

Het medisch rampenplan werd afgekondigd. Er kwamen drie MUG-diensten en een vijftal ziekenwagens, alsook een aantal ziekenwagens van het Rode Kruis ter plaatse.

Een 20-tal bewoners kon het gebouw op eigen kracht verlaten, 30 anderen werden door de brandweer geëvacueerd. Ze werden van op hun balkons met de ladderwagens van de brandweer van Nieuwpoort en Koksijde weggehaald.

Ziekenhuizen

Tien mensen werden met lichte rookvergiftigingsverschijnselen naar ziekenhuizen in Veurne en Oostende overgebracht.

Oorzaak bekend: imploderende tv

De brandweer van Nieuwpoort kreeg versterking van de korpsen van Koksijde en Oostduinkerke. Na een half uur was de brand dan ook onder controle. Een aantal van de geëvacueerden werd opgevangen in een horecazaak naast het appartement . De oorzaak van de brand is ontstaan door een televisie die implodeerde op de vierde verdieping, zegt het parket van Veurne.

Schade

Het appartement waar de brand ontstond, is volledig vernield en dus onbewoonbaar. De appartementen eronder maar ook erboven leden veel rook-en waterschade. 3 vaste bewoners zullen mogelijk tijdelijk een ander onderkomen moeten zoeken. De andere getroffen appartementen waren in handen van tweedeverblijvers. In het linker deel van het complex valt de schade mee, alle bewoners kunnen er vandaag al weer intrekken.

(Belga/JG/BS/foto’s JT)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen. Klikhiervoor het beeldverslag:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier