10.000 festivalgangers voor Ieperfest

Redactie KW

Ieper verwacht zo’n 10.000 festivalgangers voor Ieperfest. Dat is het grootste hardcorefestival met loeiharde gitaarmuziek in Europa. Sinds kort vindt het festival op een nieuwe locatie plaats en dat zint niet iedereen. Een aantal mensen in de buurt voelt zich niet zo veilig. Maar de organisatie wijst er op dat er in het verleden nooit moeilijkheden waren. Bovendien wordt het geluidsniveau wat teruggeschroefd. De eerste festivalgangers streken vanmiddag al neer in de Westhoek.

Canada en Australië

Voor het derde jaar op een rij vindt het hardcorefestival Ieperfest langs de Poperingseweg plaats, de vroegere locatie was te klein geworden. Vanmiddag sijpelen de eerste festivalgangers al binnen en ze komen van ver: van Canada tot Australië.

Intussen is het festival aan de achttiende en volgens de organisatie beste editie toe. Ze verwacht de kaap van 10.000 bezoekers te overschrijden. 64 bands zullen hier loeiharde gitaarmuziek spelen, maar voor de rest gaat het er vreedzaam aan toe. Toch ging er al een petitie rond in de buurt om het festival weg te krijgen.De klagende buurtbewoners hebben schrik om met de hardcorefans, maar ook met ons te praten. Anderen zien er dan weer geen graten in. (KB)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier