10.000 bezoekers verwacht op horecabeurs

Redactie KW

In Bredene is de horecabeurs gestart. Nog tot donderdag kunnen professionelen er terecht bij 120 standhouders die horecagerelateerde producten verkopen. De organisatoren verwachten om en bij de 10.000 bezoekers.

Het is al de vierde keer dat het Staf Versluyscentrum in Bredene de horecabeurs organiseert. Dit jaar zijn er 120 standhouders en dat zijn er een vierde meer dan vorig jaar. Het familiebedrijf Hilma uit Moorslede maakt horecameubilair op maat. Hier staan is een must, vindt Koen Demoen.

Moeilijke tijden

Maar het zijn moeilijke tijden voor de horeca. Cafés zagen hun omzet dalen door het rookverbod, restaurants worden straks verplicht om met een geregistreerde tikkas met black-box te werken. Investeren en vernieuwen dat is nochtans de boodschap. De bezoekers van de beurs uitbaters van Sotero in Meulebeke zijn op zoek naar lekkere gebakjes voor de bij de koffie.

Er worden hier de komende dagen 10.000 bezoekers verwacht en daar zal Bredene zeker een graantje van meepikken, zegt schepen van lokale economie, bevoegd voor het Autonoom Gemeentebedrijf dat de beurs organiseert. De horecabeurs is uitsluitend bestemd voor mensen in het vak, ze loopt tot en met donderdag.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier