1 miljoen voor Cactus Muziekclub in Brugge en Unie der Zorgelozen in Kortrijk

Redactie KW

UPDATE – Minister Schauvliege kent een kleine 1 miljoen euro toe voor de verbetering van de culturele infrastructuur van twee instellingen in West-Vlaanderen. Het gaat om het Cactus Muziekcentrum in Brugge en Unie der Zorgelozen in Kortrijk. De subsidiëring gebeurt door het Fonds Culturele Infrastructuur (FoCI) van de Vlaamse overheid.

Het Cactus Muziekcentrum Brugge krijgt 410.000 euro. De nieuwe Cactus Club wordt opgetrokken naast de Magdalenazaal in Brugge als een polyvalent centrum voor actuele muziekcultuur. Eerder werd al een subsidie van 764.000 euro toegekend. De totale projectkost bedraagt 2,5 miljoen euro. Naast de Vlaamse Gemeenschap is er ook een inbreng van de stad Brugge, de provincie West-Vlaanderen, eigen middelen en sponsoring. Burgemeester Patrick Moenaert: “We zijn heel tevreden met deze extra financiële tussenkomst. Deze tussenkomst is niet alleen essentieel voor het welslagen van het project van Cactus, het is ook een waardering voor het toonaangevende werk dat Cactus in de Brugse regio en het Vlaamse clubcircuit realiseert.”

Unie der Zorgelozen

Unie der Zorgelozen Kortrijk krijgt dan weer 514.000 euro: de Unie der Zorgelozen is een sociaal-artistieke kunstorganisatie met een bijzondere bekommernis voor sociaal kwetsbare groepen. De corebusiness is theater maken, maar ook contextprojecten komen aan bod: fotografie, glaswerk, schrijven, beeldend werk, muziek. Een 200-tal vrijwilligers werkt actief mee in projecten. Om de werking een duurzaam karakter te geven kocht de Unie der Zorgelozen in 2009 de voormalige dans- en feestzaal Scala nabij de Vleesmarkt. Voor dit renovatieproject werd vorig jaar al 174.000 euro toegekend. Ook de stad Kortrijk en de provincie West-Vlaanderen komen tussen in de totale projectkost van 1,4 miljoen.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier