1-eurotarief doet bezoekersaantal Brugse musea flink stijgen

Redactie KW

Het 1-eurotarief voor bezoekers jonger dan 26 jaar doet het aantal bezoekers in de Brugse stedelijke musea sterk toenemen. Dat heeft de museumdirectie maandag bekend gemaakt. De stijgingen bij de jongeren variëren tussen 21 en 30 procent.

Juli was voor de Brugse musea over de hele lijn een schot in de roos. Er kwamen 15 procent meer bezoekers over de vloer dan in juli 2007.

Op 1 juli 2008 startte Brugge met het 1-eurotarief voor jongeren van 6 tot en met 25 jaar. In juli werden 7.035 voordeeltickets verkocht aan jongeren. Uit de individuele cijfers per museum blijkt dat het Memlingmuseum met 30 procent meer jongeren de sterkste toename kende. Het Groeningemuseum, met onder meer de indrukwekkende collectie Vlaamse Primitieven, boekte 21 procent meer jonge bezoekers of 2.087 in totaal.

Volgens de Brugse museumdirectie werkt het nieuwe verlaagde tarief voor jongeren drempelverlagend. Het idee voor het 1-eurotarief kwam van Vlaams minister voor Cultuur Bert Anciaux. Die voerde het tarief in voor de landelijk erkende musea. Het Brugse stadsbestuur ging verder en voerde het gunsttarief in voor al haar musea.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier