1 dode en 1 zwaargewonde bij ongeval torenkraan in Berglaan

Redactie KW

In Koksijde is woensdagmiddag 1 arbeider omgekomen en 1 arbeider zwaargewond geraakt bij een ongeval met een omgevallen torenkraan op een werf in de Berglaan. De oorzaak zou metaalmoeheid zijn volgens eerste vaststellingen van het parket van Veurne.

Het ongeval gebeurde tijdens het opbouwen van de torenkraan. De slachtoffers waren arbeiders van de firma Verhelst Machines uit Oudenburg.

Het overleden slachtoffer, een 42-jarige man uit Zeebrugge, werd geraakt aan zijn hoofd en moest ter plaatse een veertigtal minuten worden gereanimeerd. Hij overleed later op de middag aan zijn verwondingen.

Het andere slachtoffer, een man uit Bredene, verbrijzelde zijn heup.

“Samen met een 24-jarige collega uit Bredene stond de man op de vrachtwagen toen een deel van de horizontale arm, die een stuk omhoog was gehesen, kantelde. Zijn collega kreeg een slag tegen de heup van het ijzeren geraamte en liep een bekkenbreuk op. De man uit Zeebrugge kreeg het gevaarte tegen het hoofd. Er werd nog lange tijd geprobeerd hem te reanimeren. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed even later”, getuigt de commercieel directeur van de firma Verhelst Machines uit Oudenburg aan het persagentschap Belga. “Iedereen die bij de opbouw betrokken waren, zijn ervaren arbeiders”.

Het parket van Veurne heeft de arbeidsinspectie ter plaatste gestuurd. De oorzaak zou metaalmoeheid zijn volgens eerste vaststellingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier