1.600 mensen nemen afscheid van voetbalicoon Prudent Bettens

Redactie KW

In de dekenale kerk van Waregem hebben zaterdagmiddag zo’n 1.600 mensen afscheid genomen van ‘Esseveeër van de Eeuw’ Prudent Bettens. Bij het binnendragen van de kist in de kerk vormden spelers en bestuursleden van SV Zulte Waregem een indrukwekkende erehaag.

Onder de aanwezigen waren heel wat bekende sportfiguren als Ann Wauters, Jean-Marie Pfaff, Francky Dury, André Van Maldeghem en Urbain Braems. Maar ook vrienden en goede kennissen als Marijn Devalck, Stefaan De Clerck en Jimmy Frey kwamen de Waregemse voetballegende een laatste groet brengen. Vrijwel niemand hield het droog toen de Vlaamse charmezanger zijn bekende hit ‘Samen Leven’ aanhief.

Gewezen Rode Duivel Prudent Bettens genoot bekendheid in Waregem en ver daarbuiten. In de schaduw van de dekenale kerk hield hij jarenlang café De Klauwaert open en hij was een graag geziene pr-man van damesbasketbalclub Declercq Stortbeton Waregem. Alle speelsters kwamen in sportoutfit naar de kerk en de club stelde alle wedstrijden van dit weekend uit. Deken Frans Verhelst loofde in zijn homilie de levensvreugde die de overledene uitstraalde. De uitvaartdienst duurde meer dan anderhalf uur. Prudent Bettens overleed maandagavond laat aan een hartstilstand. Hij werd 67.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van vrijdag 1 oktober 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier