1,3 miljoen euro Vlaamse subsidie voor wegenwerken ruilverkaveling Sint-Rijkers in regio Veurne

Redactie KW

Vlaams minister Joke Schauvliege maakt bijna 1,3 miljoen euro vrij voor de eerste schijf wegenwerken van de ruilverkaveling Sint-Rijkers op het grondgebied van Alveringem, Veurne en Lo-Reninge. De werken zullen in de loop van 2014 starten en eindigen in 2015.

Het ruilverkavelingsproject bestrijkt ongeveer 1.882 hectare op het grondgebied van Alveringem, Veurne en Lo-Reninge. De ruilverkaveling herverkavelt gronden en voert werken uit in het kader van landbouwstructuurverbetering, landschapszorg, natuurbehoud, verkeersveiligheid, archeologie en recreatie.

Zo worden de Zomerweg-Nieuwe Herberg en de smalle doodlopende zijweg Uilstond aangepakt, net als De Papestraat in Alveringem en de plaatselijk smalle verbinding met de Burgmolenstraat, en het stuk tussen de Lovaart en de rand van het zandleemplateau van Izenberge, beter bekend als de Zavel.

Werken starten volgend jaar

De werken zullen in de loop van 2014 starten en eindigen in 2015. Daarnaast staat voor 2014 ook het ontwerp op het programma van een restauratiedossier voor het restant van een militaire keuken uit de Eerste Wereldoorlog nabij het kruispunt Romanestraat-N8 (Veurne-Ieper) in Lo-Reninge. Dit perceel werd onlangs aan het ruilverkavelingsblok toegevoegd.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier