Nieuwpoort

Meer nieuws uit de regio Nieuwpoort

Deelgemeenten

Sint-Joris (Nieuwpoort), Ramskapelle

Protest tegen stormvloedkering Nieuwpoort

Protest tegen stormvloedkering Nieuwpoort

Nieuwpoort Het Actiecomité Stormvloedkering Nieuwpoort onderneemt een ultieme poging om de plannen voor de bouw van een stormvloedkering in de havengeul af te wenden. Het project van de Vlaamse overheid moet Nieuwpoort beschermen tegen een 1.000-jarige storm, maar zou de doorvaartbreedte verminderen van 108 naar 38 meter. "De stroming zal er veel groter worden, wat de haven veel minder toegankelijk maakt", zegt Bert De Muyer van het Actiecomité. Voor burgemeester Geert Vanden Broucke primeert de veiligheid, maar hij is wel voor aanpassingen als die haalbaar zijn.

Omloop van De Westhoek viert zaterdag eerste editie

Omloop van De Westhoek viert zaterdag eerste editie

Wielrennen Zaterdag wordt met start te Nieuwpoort en aankomst na 177 kilometer in Poperinge de eerste editie van de Omloop van De Westhoek (1.1) georganiseerd. Deze koers vormt een tweeluik met de Eurométropole Tour van zondag.

"Mijn grootste talent? Ik ben nergens aan gehecht"

"Mijn grootste talent? Ik ben nergens aan gehecht"

Nieuwpoort Bert Vanden Berghe - Echte helden moeten sterven aan het einde van de film, zegt hij. Aan romantiek doet Thomas Siffer niet mee. Evenmin aan heimwee, melancholie en spijt. Aan onrust daarentegen... De voormalige magazinemaker, avontuurlijke wereldreiziger en huidige Italiaanse olijfboer werd geboren aan zee, vond er leven in terug, maar ook de dood, zoals die keer toen een tsunami de kustlijn van het Thaise Phuket wegveegde. "We zaten op een jacht en de wereld verging. Dat is een trauma. Daar kan ik nog altijd niet bij."

Memorial Westfront herdenkt Britse gesneuvelden aan de kust

Memorial Westfront herdenkt Britse gesneuvelden aan de kust

Nieuwpoort Tijdens de herdenkingsplechtigheid in Nieuwpoort ter ere van alle Britse en gemenebestsoldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld aan onze kust werd het Memorial Westfront ingehuld, samen met de 'Reddende Handen' van Willem Vermandere.