Multimediazaak in Izegem vindt gestolen goederen via eigen software terug

Zaakvoerder Piet Detailleur. © GF
Philippe Verhaest

Alfa Solutions uit Izegem kon een gestolen computer terugvinden via zelfgeschreven software. De politie haalde de pc op bij de verbouwereerde dief.

In het verleden werd de multimediazaak in Izegem regelmatig geplaagd door inbraken, zegt zaakvoerder Piet Detailleur. “Als reactie daarop hebben we een speciale en ontraceerbare software ontworpen en die aangebracht in onze toestellen.”

“We konden immers niet bij de pakken blijven zitten en besloten de politie een handje te helpen. Van zodra een demotoestel uit ons wireless netwerk gehaald wordt en met een ander wireless netwerk verbindt, kunnen we traceren waar het toestel zich bevindt. Alle demotoestellen uit onze showroom zijn uitgerust met deze software.”

Opgehaald bij dief

Op die manier kon Alfa Solutions begin oktober een toestel kunnen opsporen dat gestolen werd uit de winkel in Izegem. Onze software geeft het IP-adres van het netwerk weer waarmee het toestel verbonden is, net als het serienummer. De exacte locatie van het toestel komt tevoorschijn via Google Maps. Het was dus een koud kunstje voor de politie om het toestel dan terug te vinden. De gestolen pc moest enkel nog afgehaald worden bij de verbouwereerde dader thuis.”

Het systeem is vergelijkbaar met de Apple ‘Find My Phone’-app, maar dan toegepast op pc’s. “We hopen in de toekomst ook andere handelaars te helpen en daders te slim af te zijn.” Alfa Solutions heeft naast Izegem nog filialen in Tielt en Waregem.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem en Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier