Mijn Huis en stadsbestuur Waregem openen sociaal bouwcomplex ‘Vennebos’

Officiële opening sociale flatwoningen Vennebos in Desselgem © Jan Decock
Redactie KW

In Desselgem werd de nieuwe sociale residentie Vennebos aan Baneik 12 officieel geopend door het stadsbestuur van Waregem en de sociale woningmaatschappij ‘Mijn Huis.

Het complex waarvan de eerste steen anderhalf jaar geleden werd gemetseld telt tien woongelegenheden of heel ruime flats. Directeur van ‘Mijn Huis’ Koen Verdru was alvast tevreden met de realisatie van het project en stelde al meteen een nieuw initiatief in het vooruitzicht.

Ruime flats

“Het gebouw is helemaal geïntegreerd in de omgeving van Baneik. En het omvat heel ruime flats met alles erop en eraan voor de bewoners. Sociale bouwmaatschappij ‘Mijn Huis’ is in het Waregemse actief, in de deelgemeenten Beveren-Leie en Desselgem. In die eerste gemeente stellen wij in oktober van dit jaar het afgewerkte project in de Roestraat voor. Daar gaat het over vijf woningen en acht appartementen. En in Desselgem hebben wij in Tienbunder nog meer dan 3 hectare bouwgrond die wij zeker zullen ontwikkelen. Maar wanneer? Daar staat nog geen timing op. Wel zijn wij al bezig met de voorbereiding van dit toekomstig project. Voor de realisatie van Vennebos was er 1.190.000 euro nodig. Daarbovenop komen nog eens 4000 euro meerkosten. Dat is eigenlijk heel weinig als je de grootte van het totaalbedrag bekijkt.”

(DJW/ foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier