Mercurius in Kortrijk ruimt plaats voor 6 BEN-woningen

Het voormalige Mercurius wordt komend voorjaar afgebroken. © LOO
Redactie KW

In de Zwevegemsestraat in Kortrijk moeten tegen voorjaar 2019 zes BEN-woningen staan waar nu nog het pand van het gewezen Mercurius staat.

Het project wordt gerealiseerd door Simonetto uit Zulte, dat 275.000 euro voor de projectgrond betaalde en in de buurt al verschillende gebouwen realiseerde. Het Oost-Vlaamse bedrijf gaat voor het nieuwbouwproject in zee met architectenbureau A Lined, eveneens uit Zulte.

“Het gaat om zes woningen met een tuin”, vertelt Aline Van Den Weghe, zaakvoerder van A Lined. “Daarachter is er een gemeenschappelijke tuin voorzien die aansluit aan het Sint-Janshof, waar er nog een nieuwe beluikwoning komt. De beluikwoning zal ontsluiten via de gemeenschappelijke groenzone.”

BEN

“Het gaat om BEN-woningen, woningen dus die bijna-energieneutraal zijn. De gevels zullen uit baksteen bestaan. Elke woning zal herkenbaar zijn door zijn eigenheid en kleur, want we zullen drie kleuren van baksteen gebruiken.”

De woningen zullen deels verkocht en deels verhuurd worden. De verkoopprijs is nog niet bepaald. “Daarvoor is het nog te vroeg”, is te horen bij Simonetto. “Feit is wel dat het om BEN-woningen gaat en die zijn altijd wel wat duurder.”

Privaat project

De bouwvergunning wordt begin 2018 ingediend. Volgend voorjaar wil Simonetto de sloopwerken laten uitvoeren. “We hopen dan ook om aan de overkant de drie woningen naast de apotheek te laten slopen. Daar komt een privaat project met zes flats en een handelsruimte die wij ook realiseren.” De zes woningen langs de Zwevegemsestraat en de beluikwoning moeten in het voorjaar van 2019 klaar zijn. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier