Zusjes Laura en Lise Cruycke maken petitbeurretaart

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de petitbeurretaart van Lise en Laura Cruycke uit Gullegem.

De oma van Lise (8) en Laura (10) maakte de petitbeurretaart vroeger met koffie, maar van die smaak hield mama Lieve niet. Toen ze de koekjes eens drenkte in vruchtensap Looza Ace waren ook dochters Lise en Laura meteen verkocht. Bij elk feestje staat de petitbeurretaart op het menu, iedereen is er dol op.

“Deze keer maken we de taart voor mijn verjaardag, maar ik moet heel hard mijn best doen om er nog niet van te eten”, lacht Lise.

Zusjes Laura en Lise Cruycke maken petitbeurretaart

RECEPT

voor twaalf personen

INGREDIENTEN

– 600 gram petitbeurrekoekjes

– flesje Looza Ace

– 600 ml room

– 6 eetlepels bloemsuiker

– hostiepapier

– smarties

– hagelslag

WERKWIJZE

– Maak de slagroom door 600 ml room hard op te kloppen samen met 6 eetlepels bloemsuiker. Zorg dat je een stevige mousse krijgt.

– Kies een groot, vierkant bord uit. Dompel een petitbeurrekoekje heel even onder in de Looza Ace en leg het koekje op het bord. Ga zo door tot je vier tot vijf rijen hebt van vier of 4,5 koekjes. Je kan ook halve koekjes gebruiken.

– Bestrijk de eerste laag koekjes voorzichtig met slagroom, zorg dat alles mooi bedekt is.

– Leg opnieuw een laag koekjes gedrenkt in Looza Ace. Zorg ervoor dat de petitbeurrekoekjes haaks liggen op de vorige laag, zodat het geheel stevig blijft. Daarna volgt opnieuw een laag slagroom. Ga zo door tot je vier of vijf lagen hebt. Eindig met een laag slagroom.

– Werk de rand van de taart af met slagroom en plak er hostiepapier rond. Versier de bovenkant van de taart naar eigen smaak met hagelslag, smarties…