WUK NIEUWS? (5) : Jan Verheyen werkt aan nieuwe dramareeks over staatsveiligheid voor VTM

© BELGA
Redactie KW

Elke donderdag bellen we een bekende West-Vlaming op, dit keer kregen we Jan Verheyen aan de lijn.

We kiezen telkens voor een bekend gezicht dat op dat moment niét in de kranten staat om een nieuwe film of serie voor te stellen, maar dat betekent niet dat de mensen in kwestie dan lekker aan het niksen zijn. Dat is zeker niet zo voor regisseur Jan Verheyen. Als we hem donderdagochtend opbellen, is hij net bezig om het ontbijt klaar te maken voor zijn gezin op z’n vakantieadres in Frankrijk. Het is er goed toeven, vernemen we, prachtig lenteweer en deze week al kunnen picknicken!

Eigen scenario voor Vermist

Maar ‘vakantieadres’ staat voor Jan Verheyen niet gelijk aan ‘in een hangmat liggen soezen met een cocktail in de hand, zoveel is duidelijk. “Ik ben hier een scenario aan het schrijven voor een aflevering van Vermist”, vertelt Jan Verheyen, al dan niet met een cocktail in de hand. “Het is de eerste keer dat ik dat doe. Ik had een ideetje en net als iedereen ben ik dat dan gaan pitchen bij de producent. Die vonden het goed en nu ben ik het aan het uitwerken. Het is de bedoeling dat ik de aflevering ook zelf regisseer en dat ze in seizoen 6 komt.” In april begint Jan Verheyen trouwens weer te draaien voor dat zesde seizoen, de casting en locaties liggen zo goed als vast.

“Heel gulzig”

Ook daarnaast blijft het druk voor Jan Verheyen. “Ik ben heel gulzig, ik doe heel veel en doe dat heel graag”, zegt hij zelf. Eind deze maand komt Het Vonnis uit in Nederland, met wat beperkte promoverplichtingen als gevolg, en nog tot mei presenteert Jan op zaterdag ‘En nu serieus’ op Radio 2. Hij is ook volop aan het touren met zijn ‘Nacht van de Wansmaak’, die op vrijdag 28 maart een selectie fragmenten uit (foute) cultfilms naar Kinepolis Kortrijk brengt én hij trekt komende zomer op cruise, waar hij de medereizigers door de filmgeschiedenis zal gidsen en zijn vrouw Lien kookdemonstraties zal geven. Maar daarvoor en overal tussendoor werkt de Ruddervoordenaar ook aan een nieuwe fictiereeks voor VTM : De Bunker.

Nieuwe serie ‘De Bunker’

Over die serie is nog niet veel bekend, behalve dat ze over de staatsveiligheid gaat. “Het wordt een dramareeks met goed gedoseerde actie”, legt Verheyen uit. “Veel meer dan dat kan en mag ik nog niet zeggen. We beginnen te draaien in september, maar voor het zover is moeten we nog de vijf hoofdpersonages casten en de styling en crew vastleggen.” Drukke tijden dus, vermoedelijk komt De Bunker ten vroegste eind 2014, begin 2015 op de buis.

En zijn er dan geen filmplannen momenteel? “Toch wel”, zegt Jan Verheyen. “De plannen voor een nieuwe film zijn concreet en intussen zijn de rechten gevrijwaard. Het gaat om een waargebeurd verhaal en nu zijn we bezig om zoveel mogelijk materiaal te verzamelen. Ik ga ook weer zelf schrijven en wil daarvoor eerst zoveel mogelijk research doen, met mensen spreken,… Een release zal ten vroegste voor eind 2015 zijn.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier