WUK NIEUWS (3) : Freddy De Vadder voor tv-serie op de vlucht in Bevergem

Redactie KW

Elke week bellen we een bekende West-Vlaming op en hopen we te weten te komen waar hij of zij mee bezig is.

In het geval van Bart Vanneste, ook wel bekend als Freddy De Vadder, was dat in eerste instantie duidelijk. Freddy Twijfelt, de nieuwe theatershow, kent volgende week een West-Vlaamse première in Brugge en daarna staat de agenda vol. Maar wij wilden eigenlijk weten hoe het staat met dat àndere project. Bevergem, de tv-serie voor Canvas die duidelijk de West-Vlaamse kaart zou trekken. Bevergem zal gemaakt worden door Gilles Coulier, heeft ook de medewerking van producent Gilles De Schryver en speelt zich af in een West-Vlaams dorp. Het dorp wordt opgeschrikt door de komst van Freddy De Vadder, die er de plaatselijke kringwinkel opkoopt. Naast Bart Vanneste zijn onder meer ook Wim Willaert (bekend uit Eigen Kweek), standup-comedian Piet De Praîtere en Wannes Cappelle bij het project betrokken.

Vluchten kan altijd

Maar waarover zal het nu eigenlijk gaan? “Ik kan nog niet veel verklappen, maar in grote lijnen komt het er op neer dat Freddy De Vadder op de vlucht is voor iets of iemand en daardoor in Bevergem belandt”, aldus Bart Vanneste. “Doorheen het verhaal leert hij de andere protagonisten kennen en blijkt dat ook die wel allemaal op een of andere manier op de vlucht zijn. De pitch line is : Bevergem, vluchten kan altijd. (lacht) Het wordt een tragikomische reeks, een beetje zoals Van vlees en bloed”, aldus Bart Vanneste. “De dialogen worden door comedians geschreven, dus ‘t is wel de bedoeling dat er af en toe gelachen wordt.”

Bevergem-arrangementen

Bevergem zal vermoedelijk uit 8 of 9 afleveringen bestaan en is voorzien voor 2015. “Normaal gaan we deze zomer opnemen, maar de locatie ligt nog niet vast”, aldus Bart Vanneste. Vermoedelijk en bij voorkeur wordt Bevergem een bestaand dorp dat als decor kan dienen, maar de knoop is nog niet doorgehakt en dus weten we nog niet welke West-Vlaamse gemeente in 2015 zal kunnen uitpakken met toeristische Bevergem-arrangementen.

Panelprogramma’s

Nog even geduld dus, maar waarom krijgen we Freddy De Vadder of Bart Vanneste eigenlijk nu nog nooit op tv te zien? Collega’s als Gunter Lamoot (Superstaar), Henk Ryckaert en Bert Gabriëls (Zonde van de Zendtijd) en David Galle (De Kazakkendraaiers, 2 tot de 6e macht) maakten immers wel al vlot de overstap en andere duiken al geregeld eens op in panelprogramma’s als Scheire en de Schepping of quizzen. “Ik word daar eigenlijk zelden voor gevraagd”, aldus Bart Vanneste. “Misschien is het West-Vlaams een drempel en natuurlijk sta ik niet als Bart Vanneste op de planken. Ik kan moeilijk als Freddy De Vadder in een panel gaan zitten hé.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier