WUK NIEUWS (23) Darline Devos leert haar Miss België-kandidates deze zomer zo goed mogelijk kennen

© Benny Proot
Redactie KW

Elke donderdag bellen we een bekende West-Vlaming op die op dat moment niet in de krant staat en niet op televisie te zien is. Eén vraag: wuk nieuws?

Deze zomer is voor vele Belgische jongedames een spannende tijd, want zij bereiden zich voor op de provinciale verkiezingen van Miss België. Dat kroontje wordt immers pas uitgedeeld in januari. Voor Darline Devos, voorzitster van Miss België, is de zomer vooral een tijd om de meisjes beter te leren kennen. Het echte racen tegen de klok, de promotours, de interviews, zijn pas weggelegd voor dit najaar.

“We hebben momenteel zo’n 20 meisjes geselecteerd in elke provincie. Elke provincie heeft ook een eigen Miss België organisatie, waardoor zij vrij zelfstandig kunnen handelen. Maar ik ben uiteraard aanwezig bij de publieke optredens waar alle kandidates op aanwezig zijn. Zo was er op 6 juli nog ‘Missendag’ in de Carré in Willebroek, waar alle meisjes aan de pers werden voorgesteld. Dat is toch wel een groots moment voor hen, en ik vind het mijn taak om hen daar zo goed mogelijk in te begeleiden”, start Darline.

Op 21 juli mogen de meisjes, wellicht onder ruime belangstelling, dan het kind in zich naar boven halen in het pretpark Plopsaland. “Daar zullen dan een hele reeks groepsfoto’s genomen worden en kunnen ze genieten van een dag plezier. Het is ook de uitgelezen manier om elkaar beter te leren kennen.” Een andere manier om de meisjes samen te brengen kwam vanuit Brugse hoek. “De redactie van de site missitems.be, waar we nauw mee samenwerken, zitten in Brugge. Zij hebben al enkele provincies bij hen uitgenodigd voor een daguitstap. Zo waren Brussel en Oost- en West-Vlaanderen al aan de beurt.”

Miss Sport

“Een grote sponsor van ons is de fitnessketen Basic Fit. Op 20 augustus organiseren zij in hun filiaal in Brussel een sportwedstrijd voor alle missen. Daartoe behoren onder meer estafette lopen, het meeste aantal kilometer lopen binnen een bepaalde tijd , uithoudingsoefeningen, etc… Op het einde van de dag wordt dan een meisje tot Miss Sport gekroond”, geeft Darline mee.

De verkiezingen

“Naar het einde van de zomer toe starten de provinciale verkiezingen. Zo vindt op 30 augustus de verkiezing plaats waar alle provincies uit Wallonië aan deelnemen. De meeste Vlaamse provincies houden een aparte verkiezing.” Maar het is pas volgend jaar dat we effectief zullen weten wie het begeerde kroontje een jaar lang mag dragen. “De Miss België-verkiezing vindt plaats op 10 januari, opnieuw in Plopsa-theater in De Panne.” (CTM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier