WUK NIEUWS (14) : Hannelore Bedert werkt aan nieuw materiaal en kijkt uit naar festivals

© BELGA
Redactie KW

Hannelore Bedert vertrekt naar de Ardennen om in een stille en groene cocon verder te schrijven aan nieuwe nummers.

De Deerlijkse zangeres Hannelore Bedert roerde al in verschillende zielen met haar pakkende songs. Van haar laatste cd ‘Is dit nu alles’- die het overigens ontzettend goed doet in de verkoops- en hitlijsten- is nu net de derde single verschenen: ‘alles gaat goed.’

“De single draait sinds deze week op Radio 1, en dat in een A-rotatie. Dat is een onwaarschijnlijke motivatie voor een artiest. Want het is toch altijd een beetje gokken hoe een nummer zal onthaald worden. Elk album heeft zijn eigen profiel, identiteit. Of het publiek zich daar ook in kan vinden, is zozeer de vraag. Dan kan je als zangeres en songwriter alleen maar loslaten en afwachten. Dus, danku Vlaanderen, danku radio.”

Naar Durbuy

De laatste paar jaren zijn er op persoonlijk vlak voor Hannelore verschillende verschuivingen geweest. “We verhuisden een aantal jaren terug van Antwerpen naar Sint-Amandsberg bij Gent en we kregen een zoontje, die ondertussen 3,5 jaar oud is. Ik hou van Gent, want ik vind het de charme hebben van een groot dorp.”

“Hoe dierbaar het gezinsleven me ook is, het maakt wel dat ik thuis niet helemaal mijn draai vindt om nummers te schrijven. Vorig jaar heb ik dan geëxperimenteerd met het ‘op locatie schrijven’. Ik trok naar een cabane in de Ardennen, omgeven door groen en visvijvers en liet de inspiratie komen. Dat hielp mij enorm. Dagelijks kreeg ik er één keer bezoek van iemand die de vijvers controleert, hij is mijn enige contact met de wereld. Volgende week trek ik er opnieuw naartoe. Mensen vinden het soms bizar dat ik nu al aan nieuw werk wil schrijven, omdat mijn laatste album pas in december vorig jaar werd gereleased. Maar ze vergeten dat die nummers voor mij al weer heel wat ouder zijn.”

Drukke agenda

Stilaan wordt het ook uitkijken naar de festivalzomer. “Voor iemand als ik, die vooral optreedt in culturele centra, is het altijd een beetje in spanning afwachten of er aanvragen voor zomerfestivals binnenrollen. Die genereren immers een compleet andere sfeer, en trekken ook vaak een ander publiek aan. Maar wat ben ik blij te kunnen zeggen dat ik o.a bij Dranouter (Asjeblief, laat iedereen dit als Dranoeter uitspreken), De Beleuvenissen, De Gentse Feesten en bij de concertzomer van het Rivierenhof op de affiche sta. Wie op de hoogte wil blijven, checkt best mijn website: www.hannelorebedert.be

“Vorig jaar maakte ik ook een kindercd voor WWF. Aan meer dan 4000 scholen werd deze cd bedeeld, en de populariteit die dat opbracht werd gekanaliseerd in een muzikale voorstelling. Aan deze voorstelling werkten o.a. ook Nathalie Meskens en Dimitri Leue mee. Ook dit jaar zijn er opnieuw voorstellingen gepland. Dat is een compleet ander milieu voor mij, wat het uiteraard zeer boeiend maakt.”

(CTM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier