WUK NIEUWS (11) Will Tura werkt aan nieuw materiaal en geeft volgend jaar een jubileumconcert op de Grote Markt van Veurne

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Elke donderdag bellen we een bekende West-Vlaming op die op dat moment in geen enkele krant staat en niet constant op televisie te zien is. Eén vraag : wuk nieuws?

Ongetwijfeld de grootste muzikale naam uit de Slaperstad is Will Tura, of Arthur Blanckaert. Geen tent, geen concert- of theaterzaal of geen Nederlands muziekminnend radio of tv-programma, of hij was er ooit te horen, of hij trad er ooit op. Ondertussen staat hij ruim 55 jaar op de planken en volgend jaar wordt hij 75 jaar. Dat riep om een memorabel jubileumconcert, en die roep hebben ze in zijn heimat Veurne blijkbaar goed gehoord.

Momenteel reist Will nog het Vlaamse land af met zijn concertenreeks ‘Greatest Hits Tour’, vorige week op 12 april stond hij overigens nog op het podium van de Kursaal in Oostende. “Dat doe ik samen met exquise muzikanten. Het is een plezier om met zoveel talent te kunnen optreden. Zij liften alles nog net naar dat niveautje hoger. Van zodra de tour erop zit, zal ik zo’n 24 optredens op mijn curriculum kunnen aanvullen.”

Nieuw materiaal

“Ik ben nog lang niet in een creatieve coma. Steeds ben ik zoek naar nieuwe melodieën, en daarom componeer ik ook regelmatig nieuwe songs. Die zoektocht voer ik eigenlijk op elk inspirerend moment van de dag uit. Pas op, ik kan nog niet concreet spreken over een nieuw album hoor, maar kan misschien al voorzichtig meegeven dat de eerste producten te horen zullen zijn begin volgend jaar.”

Primeur

“Nooit ben ik de band met mijn thuisgemeente verloren. Ik kom er trouwens nog regelmatig om vrienden te bezoeken. Ook kan de Kust in het algemeen nog steeds mijn creatieve hart bekoren. De zee, het strand, dat mis ik het meeste in het binnenland. Omdat er nog zo’n verbondenheid is met de stad en omdat af en toe al de vraag kwam van enkele dierbare fans, speelden we al twee jaar terug met het idee om in Veurne in 2015 een jubileumconcert te houden. Nu kan ik dat eindelijk bevestigen. Op 1 augustus 2015 zal ik optreden op de Grote Markt in Veurne, iets wat ik in 2005 overigens ook heb gedaan. Misschien ruikt dit stilaan naar een traditie, maar mij maak je er in ieder geval erg gelukkig mee.”

(CTM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier