West-Vlaamse gastouders verwelkomen AFS-studenten in Zwevezele

Redactie KW

In Zwevezele hebben 28 West-Vlaamse gastgezinnen maandagavond kennis gemaakt met hun buitenlandse AFS-gaststudenten. De studenten blijven een jaar lang bij hun nieuwe familie wonen en volgen het 5de of 6de middelbaar in een Nederlandstalige school.

Sinds maandagavond hebben 28 West-Vlaamse gezinnen een mondje meer te voeden. Ze hebben er een tienerzoon- of dochter uit het buitenland bij gekregen.

“De studenten zijn sinds vrijdag in het land, maar hebben een aantal dagen in een klooster doorgebracht om er workshops te volgen,” licht Patrick Vandendriessche toe. Hij is de voorzitter van AFS Midwest.

AFS stuurt elk jaar een aantal Vlaamse studenten naar het buitenland en ze ontvangen buitenlandse studenten in ons land.

Voorstelling

“Vandaag is Zwevezele het verzamelpunt voor alle West-Vlaamse gezinnen die een AFS-student in huis nemen,” aldus voorzitter Patrick Vandendriessche.”

De buitenlandse jongeren leerden ook al een mondje Nederlands. Dat werd duidelijk toen alle AFS-studenten zich na een demonstratie volksdansen in het Nederlands voorstelden. Tot groot jolijt van de ongeduldige gastgezinnen, die hun nieuwe zoon of dochter mee naar huis konden nemen.

(LD, foto’s LD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier